Och eftersom man knappt ens orkar tänka på att äta riktig mat i det här vädret så ska jag dela med mig av ett mycket viktigt recept. När inget annat går ner kan det nämligen vara läge att satsa på banana split - så får man åtminstone i sig lite nyttig banan.
Men för att få ihop en riktig banana split krävs mörk chokladsås, och det finns aldrig i mitt kylskåp då jag behöver det.
Då gör man så här:
- ta en liten skål som kan användas i mikron
- blanda lika delar kakaopulver, vatten och socker (1/2 dl blir ungefär 4 portioner)
- sätt på locket lite löst eller mikrotålig plastfolie så att det inte stänker
- in i mikron i någon minut, såsen är färdig då den har kokat och tjocknat
Klart!
Såsen står sig ganska länge i kylskåp men blir tjockare i konsistensen.
Enjoy!
------
Läs även andra bloggares åsikter om recept, chokladsås, sommarmat
2 kommentarer:
Måste jag prova.
Och Jonna, jag dansade åt dig också. Festivalen var en fröjd. :-)
Ååh, festival... Jag blir nostalgisk, jag vill också! Måste åtgärdas!
Skicka en kommentar